November 2, 2008 - Carnegie Hall Stern Auditorium, New York

AN AFTERNOON WITH ÁDÁM GYÖRGY

Improvisations on works by Bach-Hess, Bach-Petri, Chopin,
Liszt, Liszt-Verdi, and Mendelssohn-Liszt-Horowitz-György

Photos: Gabriella Gyorffy

Introduction by Father Angelo, NY and Rev. Attila Kocsis, Perth Amboy

ÁDÁM GYÖRGY


GYÖRGY ÁDÁM NAGYSIKERŰ KONCERTJE

A 26 éves György Ádámot, aki számos európai díj elnyerése után három évvel ezelőtt mutatkozott be először New York-ban, most 2008. november 2-án Egy délután György Ádámmal című koncertjén lelkes közönség ünnepelte a New York-i Carnegie Hall több mint kétezres Stein Auditóriumában.

A Steinway Artist Liszt nyomdokain, főleg különböző ismert művekre bemutatott improvizációival ragadta meg a mintegy egyharmadában magyar közönség tetszését. (New Jersey-ből autóbusz hozta a lelkes magyarokat.) J.S. Bach, Chopin, Liszt művek után Mendelsohn Nászindulóját, valamint Liszt Második Magyar Rapszódiáját fennálló tapssal értékelte a hallgatóság. A 12 éves kora óta Nyergesújfalutól Dzsakartáig, Bangkoktól Hawaiig az egész világot bejáró művész ezután New Yorkot is otthonának tekintheti. A mostani hangverseny előtt Kocsis Attila, Perth Amboy református lelkésze magyarul, Angelo atya, a New York-i Szent István katolikus templom plébánosa pedig angolul mutatta be György Ádámot. A szervezésben oroszlánrészt vállalt a New Brunswick-i Amerikai Magyar Alapítvány.

Ádám gyermekkorában azzal hívta fel magára a figyelmet, nem kis gondot okozva szüleinek, hogy mindent fejjel lefelé rajzolt, mintegy a vele szemben ülő felé forduló figyelemmel. Valóban, azóta is minden fellépése a közönségével alakuló legszorosabb kapcsolatra épül. A bársonyos melegséggel vagy tomboló erővel tolmácsolt zongorajátéka máris a legsikeresebb zongoristák közé sorolja a fiatal magyar művészt. Szeretettel várjuk az újabb alkalmat a találkozásra.

Papp László


Rehearsal

Ádám and his brother and manager László György


Related links:

Adam György's official website

Adam Gyorgy's Fan Club site

Adam at gimagine.com