2004. december 6. - A Magyar Köztársaság New York-i Főkonzulátusa

A Budapest Értéktőzsde vezetői
és a
Manhattani magyar jogász, pénzügyi és informatikai
csoportok szakmai találkozója

Fotók: Győrffy Gabriella

Dr. Horváth Gábor nagykövet, New York-i főkonzul, Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) Igazgatóságának elnöke, Bodó Teodóra, a BÉT Üzletpolitikai és Kommunikációs Igazgatóságának sajtófőnöke és Horváth Zsolt, a BÉT vezérigazgatója

Szalay-Berzeviczy Attila 2004. júniusa óta a Budapesti Értéktőzsde Igazgatóságának fiatal, mindössze 32 éves elnöke beszámolójában kitért a BUX index rekordjára és részletesebben ismertette a BÉT stratégiáját. Az év elején végbement tulajdonosi váltás eredménye-képpen egy osztrák-magyar konzorcium vette át a tulajdon nagyobb részét. Ez megadja az alapját olyan hosszútávú stratégiának, melynek célja egy nagyobb közép-kelet európai tőzsdei integráció, Bécs, Varsó, Budapest közös érdekcsoporttal.

"Sajnos a magyar befektetők nagyon passzívak. Ennek egyik oka az alacsony megtakarítási szint és ebből is kicsi az az összeg melyet befektetnek magyar részvényekbe. Reálgazdaságunk nagyon jó állapotban van, ennek megfeleően magasra szöktek a BUX árfolyamok de a magyar lakosság alig részesül ebből az értéknövekedésből, tehát kimaradunk egy meggazdagodási lehetőségből. Ma mindössze a magyar részvények 4.3%-a van a magyar lakosság kezében és a magyar lakosság megtakarításának csak 1.2%-a van magyar vállalatok részvényeibe fektetve. Ennek a jó oldala, hogy még mindig hatalmasak a növekedési lehetőségeink.

A BÉT ambiciózus csapattal és stratégiával rendelkezik. Kapitalizáció növelési terveink három irányúak. Egyrészt a magyar középvállalatok tőzsdére hozatala, valamint a nyugat és kelet felé terjeszkedés."

Horváth Zsolt, vezérigazgató a tőzsde belső életéről beszélt. A hazai befektetői bázis erősítésére a BÉT elindította az Öngondoskodás Alapítvány nevű kezdeményezést. Ennek a kezdeményezésnek egyik legnagyobb eredménye egy év után, hogy jövőre valószínűleg az állami oktatásnak részévé válik a pénzügyi ismeretek oktatása.

Fontos feladat az intézményi befektetések egészségesebb arányú befektetői tevékenység irányába való elmozdítása .

Bodó Teodóra sajtófőnök a BÉT kommunikációs tevékenységéről, a befektetők, kutatók adat igényeinek kielégítésére létrehozott Információs Központról, az ismeretterjesztés fontosságáról és eszközeiről számolt be, melynek egyik érdekes formájában, a virtuális, real-time tőzsde játékban már több mint 4000-en vesznek részt.

2005-ben a 15 éves évforduló kapcsán egész évre szóló kampánnyal készül a BÉT.


A kerekasztal beszélgetést követő fogadáson tovább folytatódott a BÉT vezetői
és a New York-i pénzügyi, jogi és IT szakemberek közötti tapasztalatcsere

Szalay-Berzeviczy Attila, Kiss Attila és Batternay Nóra

Horváth Zsolt és Gönczi András

Bodó Teodóra és Szántó István

Horváth Zsolt, Felvégi Péter és Szoldán Péter

Horváth Zsolt és Szalay-Berzeviczy Attila

Felvégi Péter, Horváth Zsolt és Dr. Horváth Gábor

Muhai Nóra és Hankiss Ádám

Szalay-Berzeviczy Attila


Kapcsolat:

nyhconn@yahoo.com

Kapcsolódó oldalak:

Budapesti Értéktőzsde

New York-i szakmai csoportok gimagine fotóriportok

New York-i Főkonzulátus

New York-i Főkonzulátus - gimagine fotóriportok

Hit Counter