Október 4. - New York-i Magyar Főkonzulátus

Október 5. - City University of New York, Graduate Center, Elebash Recital Hall
A Magyar Kulturális Központ, NY és a Graduate Center szervezésében

 FELLEGI ÁDÁM
Zongoraművész Magyarországról

Fellegi Ádám Magyarország egyik kiemelkedő és világszerte ismert koncert-zongoraművésze, több mint 50 éve műveli a komolyzenét. Művészetét többek között Liszt, Pro Urbe Budapest, Arthur Rubinstein díjakkal ismerték el.

Az utóbbi években előadásait magyarázó, a művek keletkezésére, szerzőik bemutatására és a különleges előadásmódra kiterjedő színes, humorban is bővelkedő ismertetésekkel gazdagítja. Azokhoz szól, akik szeretik, de nem értik a zenét vagy többre kiváncsiak.

Hallgatóit beavatja új "találmányába", melynek alapján előadásait "Zene és technika" címmel is illeti. A modern audiovizuális eszközök segítségével zongorajátékát DVD-re felvett kórussal és szóló énekkel teszi teljessé, mindezek egybehangolását a lejátszóhoz kapcsolt kis képernyőn megjelenő karmester vezényli. De a zongoraszóló élőben hallható Fellegi Ádám lenyűgöző előadásában!

Beethoven 9. szimfóniájának egy részletét hallhattuk, az Európai Unió himnuszává vált Örömódát, ezúttal Liszt zongora átiratában.

A következő részlet Wagner: Nibelung gyűrűjéből hangzott el Fellegi Ádám egyéni előadásában. S miközben ő játszott, a technika újabb színre hívásával "némafilmen" jelentek meg az opera részletei.


Másnap, október 5-én a Unversity of New York, Graduate Center-ben Beethoven 9. szimfóniájának Liszt átirata hangzott el teljes terjedelmében. Természetesen itt is a technikát társul szegődtetve juttatta közönségét az összhangzat élvezetéhez.

Fellegi Ádám a "karmesterrel"

Látogassanak el Fellegi Ádám honlapjára, mely érdekes információkkal szolgál nemcsak a művész pályályáról, de zeneterápiáiról is, melyek többek között terhesség alatti felkészítést nyújtanak a klasszikus zenei érzékenység kialakításához www.fellegiadam.hu

Csák Gyöngyvér (Fellegi Ádám felesége), Fellegi Ádám, Sárközy Péter konzul
és Magyar Kálmán, a Magyar Kulturális Központ konzultánsa


Kapcsolódó oldalak:

Fellegi Ádám

New York-i Főkonzulátus

New York-i Főkonzulátus - gimagine fotóriportok

Magyar Kulturális Központ, NY

Magyar Kulturális Központ - gimagine fotóriportok

Hit Counter