June 10, 2004. - Consulate General of Hungary - New York

"COMBAT and COCKTAILS"

A magyar vívóválogatott népszerűsíti a sportágat Amerikában

Fotók: Frank Deak
Szöveg: Barát Tamás

A New York-i vívóverseny bemutatásakor Dr. Horváth Gábor főkonzul kiemelte: "A magyar főkonzulátus szeretne ezzel a társadalmi eseménnyel hagyományt teremteni, amikor hozzájárul a vívás amerikai népszerűsítéséhez. Ennek oka egyszerű, a vívás Magyarország egyik legeredményesebb olimpiai siker-sportága. A magyarországi érem siker listát a vívás vezeti 39 aranyéremmel."

Szabó Bence, a magyar vívó válogatott szövetségi kapitánya véleménye szerint: "Magyarország nemcsak a múltban volt vívó nagyhatalom. Annak ellenére, hogy a Magyar Vívószövetség rendelkezésére álló pénzeszközök messze elmaradnak a többi nagy vívó nemzet, a Francia, az Olasz és az Orosz szövetség mögött, ezekkel a szövetségekkel, mint sportági szövetség nem tudjuk felvenni a versenyt, de versenyzőink igen. Ezt bizonyítja például az a tény is, hogy az Athéni Olimpián több versenyzőnk szerezte meg az indulás jogát, mint az olaszok, ahol pedig nagyon népszerű sportág a vívás, jobbak a lehetőségeik, mivel gazdagabb a szövetségük."

A versenyt és a sportágat népszerűsítő fogadáson megjelentek a sportág
amerikai és nemzetközi képviselői, diplomaták, sportvezetők

A New York-i versenyre érkezett magyar vívó csapat

Szabó Bence, magyar vívó válogatott szövetségi kapitánya
Dr. Horváth Gábor New York-i főkonzullal

Dr. Johnatan Jakus Barát Tamásnak adott interjút

Az esemény egyik fővendége, New York Vívószövetségének elnöke, a magyar származású Dr. Johnatan Jakus beszédében emlékeztetett a világhírű magyar vívókra, s arra, hogy Magyarországot a világ egyik legrangosabb vívó nemzeteként tartják számon. Dr. Johnatan Jakus a Világkupát rendező ország vívószövetsége nevében köszönetet mondott a Magyar Köztársaság New York-i főkonzulátusának, hogy helyt adott a vívást népszerűsítő rendezvénynek.

Szabó Bencével Deák Ferenc készített riportot

"2004 NYC Grand Prix of Fencing"

Szabó Bence véleménye szerint: "Ez a New York-i viadal sokkal nehezebb verseny, mint maga az olimpia lesz, itt ugyanis erősebb mezőny gyűlt össze." Nevetve hozzátette, hogy legalább három, négy érmet vár a magyar csapattól, s arra a kérdésre, hogy milyen színűek lesznek majd az érmek, csak egy mosoly volt a válasz.

Hit Counter